Τα Καλύτερα Κρυπτονομίσματα

Η λίστα με τα καλύτερα κρυπτονομίσματα
Τα καλύτερα κρυπτονομίσματα

Τα Καλύτερα Κρυπτονομίσματα - Λίστα

Ακολουθεί μία λίστα με τα καλύτερα κρυπτονομίσματα με βάση την τωρινή τους κεφαλαιοποίηση στην αγορά:
Δες τα καλύτερα ανταλλακτήρια

#NamePriceChanges 24H Changes 30D Market CapVolume 24HAvailable SupplyATHATH% ChangePrice Graph (7D)

Ποιο είναι το μέγεθος της αγοράς σήμερα;

Παρακάτω βλέπουμε την συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων σήμερα, το όγκο συναλλαγών τις τελευταίες 24 ώρες καθώς και το ποσοστό του Bitcoin σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα:

 • Market Cap: $2,509.84 B
 • 24h Vol: $105.53 B
 • BTC Dominance: 51.47%

Τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα

Ακολουθούν περιγραφές για κάποια από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα:

#1 Bitcoin (BTC)

Το Bitcoin (BTC) αποτελεί το πρώτο ψηφιακό κρυπτονόμισμα που βασίστηκε στην τεχνολογία BlockChainΔημιουργήθηκε από κάποιον Satoshi Nakamoto, το οποίο αποτελεί ψευδώνυμο καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του. Παρουσιάστηκε για το πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2008 μέσω της δημοσίευσης του WhitePaper του: Bitcoin: A P2P Electronic Cash System. 
Το Bitcoin έχει το δικό του Token, το οποίο ονομάζεται BTCΤα νέα Bitcoin δημιουργούνται μέσω ενός Proof of Work μηχανισμού, το οποίο ονομάζεται Mining και το σύνολο που θα υπάρξουν ποτέ σε κυκλοφορία θα είναι 21.000.000 BTC.

#2 Ethereum (ETH)

Το Ethereum (ETH) αποτελεί ένα Software Platform στο οποίο μπορείς να δημιουργήσεις αποκεντρωμένες εφαρμογές και, παράλληλα, ένα Blockchain στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν. Το Ethereum έχει το δικό του Native Token, το οποίο ονομάζεται Ether (ETH) και αποτελεί το οικονομικό κίνητρο για εκτέλεσης των Smart Contracts. Δεν υπάρχει μέγιστος αριθμός Ether (ETH) που θα υπάρξουν σε κυκλοφορία. 
Το Ethereum παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 μέσω της δημοσίευσης του αντίστοιχου White Paper με και το κύριο πρόσωπο πίσω του να είναι ο Vitalik Buterin. Συνεισφορά στη δημιουργία του είχαν και ο Gavin Wood, ο Mihai Alisie, o Anthony Di Iorio, o Amir Chetrit, o Charles Hoskinson, o Jeffrey Wilcke και ο Joseph Lubin.

#3 Binance Coin (BNB)

Το Binance Coin (BNB) αποτελεί το native κρυπτονόμισμα του μεγαλύτερου Crypto Exchange αυτή τη στιγμή στον πλανήτη που ακούει στο όνομα Binance. Το BNB αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως utility token προσφέροντας προνόμια και εκπτώσεις στα trading fees μέσα στο ανταλλακτήριο, πλέον όμως, με την Binance να έχει μετατραπεί σε ένα υπερπλήρες οικοσύστημα γύρω από τα κρυπτονομίσματα εξυπηρετεί πολλούς και διαφόρους σκοπούς.
Ενώ, αρχικά, αποτέλεσε ένα ERC20 Token το οποίο έτρεχε πάνω στο δίκτυο του Ethereum, πλέον η Binance έχει δημιουργήσει το δικό της Blockchain - Binance Smart Chain - όπου το BNB έχει αναλάβει τον ρόλο του βασικού οικονομικού κινήτρου.
Το BNB θα έχει μέγιστο αριθμό νομισμάτων σε κυκλοφορία τα 159.979.964.

#4 Cardano (ADA)

Το Cardano (ADA) είναι ένα δημόσιο και opensource Blockchain Platform το οποίο βασίζεται πάνω σε ένα Proof of Stake system και υποστηρίζει Smart Contracts. Έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2017, από τον Charles Hoskinson, CEO της IOHK και συνιδρυτή του Ethereum. Το Cardano έχει το δικό του Token, το οποίο ονομάζεται ADA, και θα έχει μέγιστο αριθμό σε κυκλοφορία τα 45.000.000.000 νομίσματα.

#5 Ripple (XRP)

Το Ripple (XRP) αναφέρεται τόσο σε μια πλατφόρμα όσο και σε ένα νόμισμα. Η πλατφόρμα ονομάζεται RippleNet και αποτελεί ένα Open Source Protocol το οποίο επιτρέπει φθηνές και γρήγορες μεταφορές αξίας. Η αξία μέσα στο δίκτυο του RippleNet αντικατοπτρίζεται με το Native Token του Ripple, το οποίο ονομάζεται XRP. Η εταιρεία Ripple (προηγουμένως ήταν γνωστή ως OpenCoin) δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό την ανάπτυξη του Ripple Payment Protocol. Ο συνολικός αριθμός Ripple Tokens που θα υπάρξουν ποτέ σε κυκλοφορία είναι τα 100.000.000.000 XRP.

#6 Polkadot (DOT)

Το Polkadot (DOT) είναι ένα δημόσιο, open–source sharded Blockchain Protocol το οποίο έχει ως σκοπό να ενώσει διαφορετικά Blockchain δίκτυα κάτω από την ομπρέλα του δικού του αποκεντρωμένου οικοσυστήματος. Η λειτουργία του βασίζεται σε ένα Nominated Proof of Stake (NPoS) πρωτόκολλο, υποστηρίζει Smart Contracts και χρησιμοποιεί ως Native Token το DOT.
Το Polkadot παρουσιάστηκε για το πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2015 μέσω του WhitePaper του από τους Robert HabermeirDr. Gavin Wood & Peter Czaban και αναπτύσσεται από το Web3 FoundationΔεν υπάρχει όριο στο πόσα DOT θα μπορούν να υπάρξουν σε κυκλοφορία.

#7 Dogecoin (DOGE)

Το DogeCoin (DOGE) είναι ένα fun κρυπτονόμισμα το οποίο ακολουθεί την Meme κουλτούρα του διαδικτύου και έχει σαν Logo το σκυλί Shiba Inu. Το DogeCoin παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 27 Νοέμβριου του 2013 στο Twitter του δημιουργού του Jackson Palmer. Το πρώτο Block δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013. Το DogeCoin έχει το δικό του Token, το οποίο ονομάζεται DOGE ενώ δεν υπάρχει όριο στο πόσα DOGE βρίσκονται σε κυκλοφορία. Παράγονται συνεχώς καινούρια Tokens τα οποία αυξάνουν την συνολική προσφορά στην αγορά.

Ανερχόμενα Κρυπτονομίσματα Σήμερα

↑ Τα 10 Κρυπτονομίσματα με την Καλύτερη Απόδοση τις τελευταίες 24 ώρες:

NamePriceChanges 24H

Τα Χειρότερα Κρυπτονομίσματα Σήμερα

↓ Τα 10 Κρυπτονομίσματα με την Χειρότερη Απόδοση τις τελευταίες 24 ώρες:

NamePriceChanges 24H

Πώς θα αγοράσεις Κρυπτονομίσματα

Οι 5 Καλύτερες Πλατφόρμες που θα σε βοηθήσουν:

1 Binance Αναλυτική Κριτική από Ελλάδα_ Είναι Απάτη ή Όχι;

Binance

Η Binance είναι το μεγαλύτερο Ανταλλακτήριο Κρυπτονομισμάτων στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Μέσα στο Οικοσύστημα της μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις και να ανταλλάξεις Crypto, Stable Coins & Fiat με τις χαμηλότερες προμήθειες της αγοράς (0.1% Maker/Taker fees). Εάν είσαι advanced trader έχεις πρόσβαση σε Margin Account (με μόχλευση) καθώς και σε προϊόντα Futures/Options. Μέσω του Binance Finance έχεις πρόσβαση σε Αποταμιευτικούς Λογαριασμούς με Επιτόκιο, Staking, δάνεια αλλά και την Binance VISA Debit Card.

Ελληνική Κριτική Binance [2021]
Η Binance είναι το μεγαλύτερο Crypto Exchange στον πλανήτη και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις Trading 400+ Κρυπτονομισμάτων με τις χαμηλότερες προμήθειες (0.1%). Προσφέρει επιλογές Staking & Crypto Saving Accounts, Δάνεια και Crypto VISA Card.
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
9
Ασφάλεια
9
Χρεώσεις & Προμήθειες
9
Μέθοδοι Πληρωμής
9
Ευκολία Πλατφόρμας
7.5
Customer Service
8
PROS:
 • Το Μεγαλύτερο Crypto Exchange
 • Crypto VISA Card με Cashback
 • Χαμηλότατες Προμήθειες (0.1%)
 • 400+ Cryptos
 • Ενεργή & Παθητική Ασφάλεια
 • Advanced Spot & Margin Trading
 • Crypto Futures & Options
 • Επιλογές Earn, Saving & Staking
CONS:
 • Αργό Customer Service
 • Χαμηλά Επιτόκια σε Crypto Saving Accounts
2 KuCoin Logo

KuCoin

Το KuCoin αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα Crypto Exchanges σε όλο τον πλανήτη. Προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές προμήθειες (0.1% και μπορεί να μειωθούν και άλλο), περισσότερα από 570 διαφορετικά κρυπτονομίσματα και επιπλέον features όπως το Borrowing & Lending, το Margin Trading με μόχλευση έως x100 και δωρεάν Trading Bots. Θα λέγαμε ότι αποτελεί ένα ιδανικό ανταλλακτήριο εάν ασχολείσαι μόνο με Crypto καθώς δεν επιτρέπει αναλήψεις ούτε και καταθέσεις Fiat χρημάτων.

Ελληνική Κριτική KuCoin [2023]
Το KuCoin είναι ένα από τα μεγαλύτερα Crypto Exchanges στον πλανήτη και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αγοράσεις και να πουλήσεις 760+ Κρυπτονομισμάτων με τις χαμηλότερες προμήθειες (0.1%). Προσφέρει επιπλέον features όπως Borrowing & Lending, Margin Trading & Trading Bots.
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
10
Χρεώσεις & Προμήθειες
9
Ασφάλεια
9
Μέθοδοι Πληρωμής
7.5
Ευκολία Πλατφόρμας
7.5
Customer Service
7.5
PROS:
 • Χαμηλότατες Προμήθειες (0.1%)
 • 760+ Cryptos
 • Margin Trading έως x100 Leverage
 • Borrowing & Lending
 • Δωρεάν Trading Bots
CONS:
 • Υψηλές Προμήθειες Αγοράς με Κάρτα (3% έως 12%)
 • Δεν επιτρέπει Αναλήψεις Fiat
3 Crypto.com_Κωδικός_Εγγραφής_-__500_x_500_px_-removebg-preview

Crypto.com

Το Crypto.com αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα Οικοσυστήματα στον χώρο των Crypto. Μπορείς να κάνεις αγοραπωλησίες 300+ Κρυπτονομισμάτων με ανταγωνιστικές προμήθειες (0.4%/0.4%) μέσω του Crypto.com Exchange. Επίσης, παρέχει δυνατότητες Staking, Αποταμίευσης με υψηλά επιτόκια, Λήψης Δανείων και την καλύτερη Crypto VISA Κάρτα της αγοράς.
Ελληνική Κριτική Crypto.com [2022]
Το Crypto.com αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα Οικοσυστήματα στον χώρο των Crypto. Μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις και να ανταλλάξεις περισσότερα από 90 Crypto & Stable Coins με 8 Fiat απολαμβάνοντας ανταγωνιστικές προμήθειες (0.4%/0.4% Maker/Taker). Τέλος, προσφέρει την καλύτερη Crypto Debit Card της αγοράς και κάποια από τα Υψηλότερα Επιτόκια για τα Κρυπτονομίσματα σου (Crypto Earn)
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
8.5
Ασφάλεια
9
Χρεώσεις & Προμήθειες
7.5
Μέθοδοι Πληρωμής
9
Ευκολία Πλατφόρμας
9
Customer Service
7.5
PROS:
 • Την Καλύτερα Crypto VISA Card με Cashback
 • 300+ Cryptos
 • User Friendly App
 • Advanced Spot & Margin Trading
 • Υψηλά Επιτόκια μέσω Crypto Earn, Saving & Staking
CONS:
 • Περιορισμένος αριθμός Trading Pairs στο Crypto.com Exchange
 • Αργό Customer Service
4 Gate.io Logo ελληνικά

Gate.io

Το Gate.io είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα που λειτουργεί από το 2013 και φιλοξενεί περισσότερους από 2 εκατ. χρήστες. Το μεγάλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας είναι η ποικιλία κρυπτονομισμάτων που προσφέρει (1.100+), τα σχετικά χαμηλά τέλη συναλλαγών (0.2%), ένα advanced NFT Market αλλά και η λειτουργία Copy Trading. Στα αρνητικά της είναι ότι αποτελεί μονάχα μια Crypto to Crypto platform καθώς δεν υποστηρίζει συναλλαγές με Fiat νομίσματα.
Ελληνική Κριτική Gate.io [2023]
Το Gate.io είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα που λειτουργεί από το 2013 και φιλοξενεί περισσότερους από 2 εκατ. χρήστες. Το μεγάλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας είναι η ποικιλία κρυπτονομισμάτων που προσφέρει (1.100+), τα σχετικά χαμηλά τέλη συναλλαγών (0.2%), ένα advanced NFT Market αλλά και η λειτουργία Copy Trading. Στα αρνητικά της είναι ότι αποτελεί μονάχα μια Crypto to Crypto platform καθώς δεν υποστηρίζει συναλλαγές με Fiat νομίσματα.
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
10
Ασφάλεια
8.5
Χρεώσεις & Προμήθειες
7.5
Μέθοδοι Πληρωμής
6
Ευκολία Πλατφόρμας
9
Customer Service
8.5
PROS:
 • 1.100+ Κρυπτονομίσματα
 • Χαμηλές Προμήθειες (0.2%)
 • Copy Trading
 • NFT Market
 • Borrowing, Lending, Staking & Mining
CONS:
 • Δεν Υποστηρίζει Fiat
 • Υψηλές Προμήθειες Ανάληψης Crypto
5 Bybit Logo

ByBit

Κριτική για τη ByBitΤι είναι η ByBit  Η ByBit ιδρύθηκε το 2018 στην Σιγκαπούρη από τον Ben Zhou και αποτελεί από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με περισσότερους από 10.000.000 χρήστες από όλο τον πλανήτη.Το ...
Ελληνική Κριτική ByBit [2024]
Η ByBit αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά το Crypto Trading. Προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές προμήθειες, υψηλή ρευστότητα, Options και Futures.
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
8
Ασφάλεια
8.5
Μέθοδοι Πληρωμής
7
Ευκολία Πλατφόρμας
7.5
Customer Service
6
PROS:
 • Εξαιρετικά Χαμηλά Fees
 • Δεν απαιτείται KYC
 • Εύκολη Δημιουργία Λογαριασμού
 • Options & Futures
 • Υψηλή Ρευστότητα
CONS:
 • Μέτρια Ποικιλία σε Crypto
 • Μη-αποδοτικό Customer Support

Πώς θα αναζητήσεις τα Καλύτερα Κρυπτονομίσματα

Και τα σημεία που θα τα βρεις:

Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων - Crypto Exchanges

Τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές για να ανακαλύπτεις νέα (ή και παλιά) νομίσματα. Κάποια προσφέρουν επιλογές αναζήτησης

Παραδείγματα: Binance, ByBit, KuCoin, Gate.io και Crypto.com

Ιστοσελίδες που Συγκεντρώνουν Δεδομένα - Data Aggregators

Ένας Data Aggregator αποτελεί μία ιστοσελίδα η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από πολλές πηγές και τα εμφανίζει με τρόπο ώστε να μπορούν να αναγνωστούν εύκολα από το κοινό. Οι πληροφορίες που μοιράζονται είναι κυριολεκτικά αναρίθμητες - μπορείς να βρεις όλα τα καινούρια νομίσματα, τις τιμές τους, αυτά με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση, το όγκο συναλλαγών κ.ο.κ.

Παραδείγματα: CoinMarketCap, Coingecko

Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης - Social Media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν την δυνατότητα αστραπιαίας μετάδοσης της πληροφορίας και ένας τόσο ταχύτατα αναπτυσσόμενος τομέας όπως αυτός των κρυπτονομισμάτων δεν θα μπορούσε παρά να το εκμεταλλευτεί. Ιδρυτές, influencers, αναλυτές και επενδυτές συζητούν και μεταδίδουν πρώτοι τα νέα εκεί.
Εξάλλου, ποιος δεν έχει ακούσει για το Crypto Twitter;

Παραδείγματα: Twitter, Telegram, Discord

Πώς θα βρεις τα Καλύτερα Κρυπτονομίσματα

Κάποια πράγματα που θα πρέπει να ρωτήσεις στον εαυτό σου:

Κεφαλαιοποίηση στην Αγορά - Market Capitalization

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν αρχάριοι σε αυτή την αγορά είναι ότι αναζητούν μονάχα "φθηνά" κρυπτονομίσματα. Θεωρούν πως όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή του τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να εκτοξευθεί και να φτάσει στα ύψη. Πόσο λάθος τακτική!

Αντί για την τιμή, αυτό που θα πρέπει να κοιτάει κάποιος είναι η συνολική κεφαλαιοποίηση του νομίσματος στην αγορά. Για να βρει την κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να πολλαπλασιάσει τα κρυπτονομίσματα που βρίσκονται σε κυκλοφορία με την τιμή τους στην αγορά αυτή τη στιγμή. - Κεφαλαιοποίηση = Νομίσματα * Τιμή

Ένα νόμισμα με τιμή € 100 και 10.000 νομίσματα σε κυκλοφορία είναι πιο φθηνό από ένα κρυπτονόμισμα με τιμή € 0.1 και 1.000.000 νομίσματα σε κυκλοφορία.
Γιατί; Διότι η κεφαλαιοποίηση του δεύτερου (€ 100.000) είναι υψηλότερη από αυτή του πρώτου (€ 1.000.000).

Χρηστικότητα - Utility

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να κοιτάξεις σε ένα κρυπτονόμισμα είναι ο ρόλος που βαράει.
Για ποιο λόγο δημιουργήθηκε; Που χρησιμοποιείται; Ποιο πρόβλημα έρχεται να λύσει;
Μήπως αποτελεί απλά ένα μέσο κερδοσκοπίας για την ομάδα που το δημιούργησε;
Για παράδειγμα, το Bitcoin αποτελεί ένα μέσο αποθήκευσης και μεταφοράς αξίας χωρίς την ύπαρξη κάποιου μεσάζοντα ενώ το Ethereum το οικονομικό κίνητρο για την εκτέλεση Smart Contracts μέσα στο δίκτυο του.

Πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αγορά αναρωτήσου και προσπάθησε να πιέσεις τον εαυτό σου να σου δικαιολογήσει σωστά τον λόγο της επένδυσης.

Ανταγωνισμός - Competition

Από τα περίπου 20.000 κρυπτονομίσματα που υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, πόσα βρίσκονται στην κατηγορία του προβλήματος που καλείται να λύσει; Στην κατηγορία του store of value υπάρχει το Bitcoin - Υπάρχει χώρος για περισσότερα νομίσματα που λύνουν αυτό το πρόβλημα; Μάλλον όχι.

Αντίστοιχα, στην κατηγορία των Smart Contracts υπάρχουν δεκάδες τα οποία αυτοχαρακτηρίζονται ως "Ethereum Killers" και υπόσχονται ότι θα κάνουν αυτό που κάνει το Ethereum απλά πιο γρήγορα, πιο οικολογικά, πιο φθηνά και με περισσότερη ασφάλεια.

Συχνές Ερωτήσεις

Ένα κρυπτονόμισμα αποτελεί μιας μορφής χρήματος το οποίο είναι ψηφιακό, αποκεντρωμένο και κρυπτογραφημένο.
Η τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζονται και έχουν δομηθεί ονομάζεται Blockchain.
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά νομίσματα τα οποία εκδίδονται από κάποια κεντρική αρχή, τα κρυπτονομίσματα είναι διαμοιρασμένα μέσα από το Internet.

Η Κεφαλαιοποίηση (Market Cap) ενός νομίσματος αναφέρεται στην συνολική αξία των νομισμάτων που υπάρχουν στην αγορά εκφρασμένη σε κάποιο Fiat νόμισμα. 

Ο τύπος για να βρεις την κεφαλαιοποίηση είναι:
Νομίσματα σε Κυκλοφορία x Τιμή Νομίσματος = Κεφαλαιοποίηση

Με τον όρο Νομίσματα σε Κυκλοφορία (Coin Supply) αναφερόμαστε στο σύνολο των νομισμάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Ο φθηνότερος, ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος να αγοράσεις ένα κρυπτονόμισμα είναι μέσω ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Μπορείς να βρεις τη λίστα με τα καλύτερα εδώ.

OnlineTraders.gr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare