Αγορά Compound (COMP): Οδηγός για Αρχαρίους (με Απλά Βήματα)

Εάν βιάζεσαι, μπορείς να αγοράσεις Compound (COMP) στην Ελλάδα από τη Binance, το Kraken ή το Crypto.com.

Τι είναι;

Το Compound είναι ένα Decentralized Borrowing & Lending Protocol. Μπορείς να δανείσεις (λαμβάνοντας επιτόκιο) και να δανειστείς (πληρώνοντας επιτόκιο) κρυπτονομίσματα χωρίς κάποιον μεσάζοντα.

Από ποιον;

Το Compound δημιουργήθηκε από τον Robert Leshner.

Πότε Ξεκίνησε;

Η Compound Labs, εταιρεία πίσω από το Compound Protocol ιδρύθηκε το 2017 στο San Francisco. Το Compound κάνει launch στο Ethereum τον Σεπτέμβριο του 2018.

Token

Το Compound έχει το δικό του Token, το οποίο ονομάζεται COMP και αποτελεί ένα ERC-20 Token.

Supply

Ο συνολικός αριθμός COMP που θα υπάρξουν σε κυκλοφορία είναι 10.000.000.

Utillity

Το COMP είναι ένα Governance Token και χρησιμοποιείται ως Voting Power για μελλοντικές αλλαγές στο πρωτόκολλο.

Τιμή Compound (COMP) σήμερα:

Το επίσημο Website του Compound είναι το compound.finance.

Καλό θα ήταν όταν ψάχνεις πληροφορίες για ένα κρυπτονόμισμα να επισκέπτεσαι πρώτα απ΄όλα την επίσημη ιστοσελίδα του.

Μπορείς να διαβάσεις τα πάντα για το Compound, στο επίσημο Compound Whitepaper του.

Ένα White Paper είναι ένα αρχείο το οποίο δημιουργείται από του ιδρυτές ενός κρυπτονομίσματος και περιέχει διαγράμματα, στατιστικά και facts για το πως δουλεύει. Συνήθως είναι γραμμένα από technical-oriented τύπους για technical-savvy αναγνώστες.

Εάν θέλεις να βρεις οποιαδήποτε πληροφορία στο Blockchain του Compound, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Etherscan.io.

Ένας Block Explorer αποτελεί κάποιου είδους μηχανή αναζήτησης (search engine) η οποία σου επιτρέπει να ψάξεις συγκεκριμένες πληροφορίες μέσα στο BlockChain.

Το επίσημο Native Token του Compound ονομάζεται COMP και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λόγους Governance.

Τι είναι το Compound (COMP);

Το Compound (COMP) είναι ένα Decentralized Crypto Lending & Borrowing Protocol, ή στα ελληνικά, ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο δανεισμού κρυπτονομισμάτων.

Συνοπτικά, μέσω του Compound μπορείς να δανείζεις (λαμβάνοντας επιτόκιο) και να δανείζεσαι (αποδίδοντας επιτόκιο) κρυπτονομίσματα απευθείας από άλλους χρήστες, χωρίς την ύπαρξη κάποιου μεσάζοντα (στην περίπτωση μας, μια τράπεζα) και εντελώς αποκεντρωμένα.

Σε αντίθεση με μια τράπεζα, ένα Lending Protocol δεν διοικείται από μια συγκεκριμένη εταιρεία ούτε έχει ως σκοπό το κέρδος. Η λειτουργία του βασίζεται πάνω σε Smart Contracts τα οποία τρέχουν πάνω στο Blockchain, λειτουργούν αυτόματα και διασφαλίζουν την σωστή διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών.

Άρα, οι χρήστες του δεν χρειάζεται να εναποθέσουν την πίστη τους πάνω σε κάποιο authority για τη διαχείριση των κεφαλαίων τους. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εμπιστευτούν τον κώδικα με τον οποίο τρέχει το Compound. Αυτός ο κώδικας είναι Open-Source το οποίο σημαίνει πως είναι ανοιχτός και προσβάσιμος από όλους όσους θέλουν να δουν πως λειτουργεί.

Ο κώδικας του Compound έχει γίνει ελεγχθεί από Smart Contract Auditing Companies όπως η Trail of Bits και η OpenZeppelin.

Επίσης, το γεγονός ότι είναι αποκεντρωμένο δίνει την δυνατότητα στον καθένα να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια, αρκεί να έχει μία σύνδεση στο Internet και κάποια κρυπτονομίσματα για να χρησιμοποιήσει ως ενέχυρο.

Μαζί με το Aave (AAVE) αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα DeFi Lending Protocols αυτή τη στιγμή.

Το Compound ξεκίνησε ως μια Centralized πλατφόρμα αλλά γρήγορα έκανε αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του και το αποκεντρωποίησε. 

Το Project του Compound τρέχει πάνω στο Ethereum Blockchain και το Native Token του, COMP, αποτελεί ένα ERC-20 Token. Το επίσημο Lauch πάνω στο Ethereum έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την δημιουργία του Compound είναι ο Robert LeshnerΠρόκειται για έναν πρώην οικονομολόγο και Charted Financial Analyst (CFA) ο οποίος αυτή τη στιγμή δρα ως CEO της εταιρειας πίσω από το πρωτόκολλο, Compound Labs

Κλείνοντας, το Compound προσφέρει επιλογές δανεισμού σε περίπου 14 ERC-20 Tokens.

Μερικά από αυτά είναι:

Basic Attention Token (BAT), Dai (DAI), Ethereum (ETH), ChainLink (LINK), USD Coin (USDC), Tether (USDT), Wrapped BTC (WBTC), 0x (ZRX), Compound (COMP) και το Uniswap (UNI).

Πώς λειτουργεί το Compound;

Εικόνα από Exodus.com

Το Compound Protocol επιτρέπει στους χρήστες του να δανείσουν και να δανειστούν κεφάλαια, εισπράττοντας ή πληρώνοντας επιτόκιο, εντελώς αποκεντρωμένα.

Το κάνει, όμως, λίγο διαφορετικά από τις παραδοσιακές αγορές δανεισμού.

Αντί να δανείζει ο ένας στον άλλον, οι δανειστές “καταθέτουν” τα κεφάλαια τους σε δεξαμενές ρευστότητας (Liquidity Pools) από τις οποίες “αντλούν” τα δάνεια τους οι δανειζόμενοι. 

Αυτές οι δεξαμενές δεν ανήκουν στην Compound Labs, ούτε σε κάποια εταιρεία αλλά διοικούνται αυτόνομα από τα Smart Contracts του πρωτοκόλλου.

Είναι αυτά τα οποία τα οποία θα αντλήσουν κεφάλαια από τις δεξαμενές ρευστότητας εξυπηρετώντας την ζήτηση δανείων. 

Όπως και τα υπόλοιπα Lending Protocols στο Ethereum (βλέπε Aave) , για να μπορέσει να λάβει κάποιος ένα δάνειο θα πρέπει να το “υπερ-εξασφαλίσει” (over-collateralize) με το ενέχυρο που θα καταθέσει.

Αυτό σημαίνει πως, ανάλογα το asset, θα πρέπει να κλειδώσεις κρυπτονομίσματα αξίας μεγαλύτερης κατά 50% έως 75% από αυτό που θα δανειστείς. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται τα κεφάλαια των δανειστών σε κάποια περίπτωση μεγάλης πτώσης της αγοράς ή αποτυχίας αποπληρωμής.

Τα επιτόκια που εισπράτει ο δανειστής και τα επιτόκιο που πληρώνει ο δανειζόμενος καθορίζονται μέσω αλγορίθμων ανάλογα την δεδομένη προσφορά και ζήτηση. Αυτά τα επιτόκια αποπληρώνονται κάθε περίπου 15 δευτερόλεπτα (Ethereum Block Time).

Πως λειτουργεί το Compound
Εικόνα από Aave Docs

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί το Compound Protocol, διάβασε το συγκεκριμένο άρθρο.

Τι Προβλήματα λύνει το Compound;

Εάν απευθυνθείς σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα για να λάβεις κάποιο δάνειο τότε θα πρέπει να σου κάνει κόσκινο το ιστορικό σου και να σε περάσει από face control πρωτού σου το εγκρίνει (αν σου το εγκρίνει)
Ένα Decentralized Lending Protocol, όπως το Compound, δεν λειτουργεί έτσι.

Δεν υπάρχει καμία διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού, κανένα ID Verification, κανένα Know your Customer (KYC), ούτε Anti Money Laundering Policy (AML).

Μπαίνεις, συνδέεις το πορτοφόλι σου και δανείζεσαι ή δανείζεις.

Δεν υπάρχει όριο στο ποσό που θα θέλεις να δανειστής ή να δανείσεις ούτε και στο πόσο ή πότε θέλεις να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία.

Το πρωτόκολλο θα απαιτήσει μόνο ένα πράγμα.Να είσαι σε θέση να κάνεις Over Collateralize το ποσό του δανείου που θέλεις να λάβεις.

Όσο υψηλότερο το ποσό, τόσο μεγαλύτερο το ενέχυρο που θα χρειαστείς.

Δεν έχεις ή δεν θέλεις να αποπληρώσεις το δάνειο σου; Κανένα πρόβλημα, το πρωτόκολλο θα αναλάβει να ρευστοποιήσει αυτόματα το ενέχυρο σου και να αποζημιώσει τον δανειστή.

Ο ρόλος της τράπεζας έχει αντικατασταθεί πλήρως και έχουμε εναπωθέσει την πίστη μας στον κώδικα του πρωτόκολλου (Smart Contracts) ο οποίος τρέχει δίκαια, αυτόνομα, αποκεντρωμένα και χωρίς-censorship.

Τέλος, ο κώδικας του Compound είναι Open-Source το οποίο σημαίνει πως είναι ανοιχτός για ανάγνωση και έλεγχο από όλους.

Compound Token (COMP)

Το Native Token του Compound ονομάζεται COMP και αποτελεί ένα ERC-20 Token, δηλαδή τρέχει πάνω στην αλυσίδα του Ethereum.

Τα COMP Tokens λειτουργούν ως Governance Tokens το οποίο σημαίνει πως οι κάτχοι τους έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν για το πως θα λειτουργεί το πρωτόκολλο και να αποφασίζουν για το ποιες θα είναι οι αλλαγές που θα “περάσουν” και ποιες όχι. Τέτοιες αλλαγές περιλαμβάνουν παραμέτρους που ορίζουν τα επιτόκια ή τα όρια των ρευστοποιήσεων των collaterals. 

Compound COMP Crypto
Πηγή: Messari

Ο συνολικός αριθμός COMP Tokens που θα υπάρξουν σε κυκλοφορία θα είναι 10.000.000
Ο διαμοιρασμός μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα είναι ως εξής:

 • 4,229,949 σε χρήστες του πρωτοκόλλου
 • 2,396,307 στους μετόχους της Compound Labs, Inc.
 • 2,226,037 σε Founders & Team
 • 372,707 σε Future team members
 • 775,000 προς το Community 

Πως Αγοράζω Compound (COMP);

Ήρθε η ώρα να αγοράσουμε Compound (COMP)
Τα βήματα για να το καταφέρουμε είναι 2:

1. Επιλογή της Κατάλληλης Πλατφόρμας

Ο πιο φθηνός και γρήγορος τρόπος για να αγοράσεις COMP Tokens (όπως και οποιοδήποτε άλλο Crypto) αυτή τη στιγμή είναι μέσω ενός Online Crypto Exchange.

Τα πιο Δημοφιλή Ανταλλακτήρια για Αγορά Compound (COMP):

1 Bybit Logo
8.9
Ελληνική Κριτική ByBit [2024]
Η ByBit αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά το Crypto Trading. Προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές προμήθειες, υψηλή ρευστότητα, Options και Futures.
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
8
Ασφάλεια
8.5
Μέθοδοι Πληρωμής
7
Ευκολία Πλατφόρμας
7.5
Customer Service
6
PROS:
 • Εξαιρετικά Χαμηλά Fees
 • Δεν απαιτείται KYC
 • Εύκολη Δημιουργία Λογαριασμού
 • Options & Futures
 • Υψηλή Ρευστότητα
CONS:
 • Μέτρια Ποικιλία σε Crypto
 • Μη-αποδοτικό Customer Support
2 Gate.io Logo ελληνικά
8.5
Ελληνική Κριτική Gate.io [2023]
Το Gate.io είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα που λειτουργεί από το 2013 και φιλοξενεί περισσότερους από 2 εκατ. χρήστες. Το μεγάλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας είναι η ποικιλία κρυπτονομισμάτων που προσφέρει (1.100+), τα σχετικά χαμηλά τέλη συναλλαγών (0.2%), ένα advanced NFT Market αλλά και η λειτουργία Copy Trading. Στα αρνητικά της είναι ότι αποτελεί μονάχα μια Crypto to Crypto platform καθώς δεν υποστηρίζει συναλλαγές με Fiat νομίσματα.
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
10
Ασφάλεια
8.5
Χρεώσεις & Προμήθειες
7.5
Μέθοδοι Πληρωμής
6
Ευκολία Πλατφόρμας
9
Customer Service
8.5
PROS:
 • 1.100+ Κρυπτονομίσματα
 • Χαμηλές Προμήθειες (0.2%)
 • Copy Trading
 • NFT Market
 • Borrowing, Lending, Staking & Mining
CONS:
 • Δεν Υποστηρίζει Fiat
 • Υψηλές Προμήθειες Ανάληψης Crypto
3 KuCoin Logo
8.5
Ελληνική Κριτική KuCoin [2023]
Το KuCoin είναι ένα από τα μεγαλύτερα Crypto Exchanges στον πλανήτη και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αγοράσεις και να πουλήσεις 760+ Κρυπτονομισμάτων με τις χαμηλότερες προμήθειες (0.1%). Προσφέρει επιπλέον features όπως Borrowing & Lending, Margin Trading & Trading Bots.
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
10
Χρεώσεις & Προμήθειες
9
Ασφάλεια
9
Μέθοδοι Πληρωμής
7.5
Ευκολία Πλατφόρμας
7.5
Customer Service
7.5
PROS:
 • Χαμηλότατες Προμήθειες (0.1%)
 • 760+ Cryptos
 • Margin Trading έως x100 Leverage
 • Borrowing & Lending
 • Δωρεάν Trading Bots
CONS:
 • Υψηλές Προμήθειες Αγοράς με Κάρτα (3% έως 12%)
 • Δεν επιτρέπει Αναλήψεις Fiat
4 Kraken Exchange
8
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
8
Ασφάλεια
9.5
Χρεώσεις & Προμήθειες
8
Μέθοδοι Πληρωμής
8.5
Ευκολία Πλατφόρμας
8
Customer Service
8
5 Crypto.com_Κωδικός_Εγγραφής_-__500_x_500_px_-removebg-preview
8.5
Ελληνική Κριτική Crypto.com [2022]
Το Crypto.com αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα Οικοσυστήματα στον χώρο των Crypto. Μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις και να ανταλλάξεις περισσότερα από 90 Crypto & Stable Coins με 8 Fiat απολαμβάνοντας ανταγωνιστικές προμήθειες (0.4%/0.4% Maker/Taker). Τέλος, προσφέρει την καλύτερη Crypto Debit Card της αγοράς και κάποια από τα Υψηλότερα Επιτόκια για τα Κρυπτονομίσματα σου (Crypto Earn)
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
8.5
Ασφάλεια
9
Χρεώσεις & Προμήθειες
7.5
Μέθοδοι Πληρωμής
9
Ευκολία Πλατφόρμας
9
Customer Service
7.5
PROS:
 • Την Καλύτερα Crypto VISA Card με Cashback
 • 300+ Cryptos
 • User Friendly App
 • Advanced Spot & Margin Trading
 • Υψηλά Επιτόκια μέσω Crypto Earn, Saving & Staking
CONS:
 • Περιορισμένος αριθμός Trading Pairs στο Crypto.com Exchange
 • Αργό Customer Service
6 Binance Αναλυτική Κριτική από Ελλάδα_ Είναι Απάτη ή Όχι;
9
Ελληνική Κριτική Binance [2021]
Η Binance είναι το μεγαλύτερο Crypto Exchange στον πλανήτη και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις Trading 400+ Κρυπτονομισμάτων με τις χαμηλότερες προμήθειες (0.1%). Προσφέρει επιλογές Staking & Crypto Saving Accounts, Δάνεια και Crypto VISA Card.
Υποστηριζόμενα Κρυπτονομίσματα:
9
Ασφάλεια
9
Χρεώσεις & Προμήθειες
9
Μέθοδοι Πληρωμής
9
Ευκολία Πλατφόρμας
7.5
Customer Service
8
PROS:
 • Το Μεγαλύτερο Crypto Exchange
 • Crypto VISA Card με Cashback
 • Χαμηλότατες Προμήθειες (0.1%)
 • 400+ Cryptos
 • Ενεργή & Παθητική Ασφάλεια
 • Advanced Spot & Margin Trading
 • Crypto Futures & Options
 • Επιλογές Earn, Saving & Staking
CONS:
 • Αργό Customer Service
 • Χαμηλά Επιτόκια σε Crypto Saving Accounts

2. Εκτέλεση Αγοράς

Αποθήκευση Compound (COMP)

Στο πρώτο μέρος του οδηγού είδαμε πως και από που μπορείς να αγοράσεις Compound (COMP). Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και σε ποιο μέρος θα πρέπει να το αποθηκεύσεις ώστε να είναι ασφαλές.

Πως, όμως, θα επιλέξεις το σωστό μέρος για να διαφυλάξεις τα COMP σου σύμφωνα με τις ανάγκες σου;

Εάν έπρεπε να το συνοψίσουμε:
Το κατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσεις το Compound (COMP) σου καθορίζεται μόνο από τον λόγο για τον οποίο το αγόρασες εξ’αρχής.

Μπορείς να αποθηκεύσεις τα Aave σου σε μια από τις 3 παρακάτω επιλογές:

σε Αποταμιευτικό Λογαριασμό

Εάν αγόρασες COMP ως μακροχρόνια επένδυση και θέλεις να κερδίζεις επιτόκιο (λαμβάνοντας ελεγχόμενο ρίσκο) τότε ψάξε για έναν Αποταμιευτικό Λογαριασμό σε Aave.

σε Hardware Wallet

Εάν αγόρασες COMP ως μακροχρόνια επένδυση (πιστεύεις ότι η τιμή του Uniswap θα αυξηθεί) και θέλεις να τα διαφυλάξεις κάπου χωρίς ρίσκο τότε ένα Hardware Wallet θα σε βοηθήσει.

στο Ανταλλακτήριο

Εάν έχεις σκοπό να κάνεις συχνές συναλλαγές με τα COMP σου (Crypto Trading) τότε μπορείς να επιλέξεις να τα διαφυλάξεις στο Online Ανταλλακτήριο από όπου τα αγόρασες.

Αποθήκευση Compound (COMP) σε Αποταμιευτικό Λογαριασμό με Επιτόκιο

Ένας τρόπος για να κερδίζεις παθητικό εισόδημα από τα COMP σου, είναι να τα καταθέσεις σε έναν Αποταμιευτικό Λογαριασμό με Επιτόκιο σε κάποια Crypto Lending Platform η οποία τα υποστηρίζει.

Εσύ διατηρείς τα κρυπτονομίσματα σου στις πλατφόρμες τους και αυτές είναι υπεύθυνες να τα δανείζουν μέσω third-party custodians σε εγκεκριμένους δανειολήπτες και να διασφαλίζουν την αποπληρωμή τους με ενέχυρα και εγγυήσεις. Έπειτα, αυτές λαμβάνουν τις πληρωμές μαζί το επιτόκιο δανεισμού το οποίο αποτελεί και το κέρδος τους. Ενώ οι παραδοσιακές τράπεζες τείνουν να κρατάνε σχεδόν όλο το κομμάτι της πίτας του κέρδους για αυτές (βλέπε 0.08% ετήσιο επιτόκιο), τα Crypto Lending Platforms διαμοιράζουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά στους καταθέτες τους (έως και 10% ετήσιο επιτόκιο).

Παθητικό Εισόδημα
Ευελιξία
Ασφάλεια

Στα θετικά της συγκεκριμένης μορφής αποθήκευσης είναι ότι θα κερδίζεις σταθερό και εγγυημένο επιτόκιο πάνω στα AAVE χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα.
Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να βγάζεις Παθητικό Εισόδημα από τα Κρυπτονομίσματα σου.

Επίσης, δεδομένου ότι οι περισσότερες Crypto Lending πλατφόρμες δεν απαιτούν την δεσμέυση των COMP σου έχεις μια σχετική ελευθερία και ευελιξία εάν θελήσεις να τα μεταφέρεις ή να τα εξαργυρώσεις.

Στα αρνητικά καταλογίζεται ότι για να μπορέσεις να κερδίσεις επιτόκιο από τα COMP σου θα πρέπει να τα τοποθετήσεις στην εκάστοτε πλατφόρμα της επιλογής σου. Αυτό σε εκθέτει στον κίνδυνο του να πέσεις θύμα hacking ή να αποτελεί η ίδια μια απάτη ή ένα Scam.
Θυμήσου: Not your keys, not your Crypto.

Προτεινόμενοι Αποταμιευτικοί Λογαριασμοί με Επιτόκιο για COMP:

Αποθήκευση Compound (COMP) σε Hardware Wallet

Όταν αγοράζεις ένα κρυπτονόμισμα, πρακτικά αγοράζεις ένα private key το οποίο σου δίνει πρόσβαση σε αυτό το κρυπτονόμισμα. Όποιος έχει πρόσβαση σε αυτό το κλειδί, έχει την απόλυτη εξουσία πάνω στο κρυπτονόμισμα.
Αν διατηρείς τα κρυπτονομίσματα σου σε κάποια Online Πλατφόρμα (είτε Exchange, είτε Lending) τότε, ουσιαστικά, τους εμπιστεύεσαι με τα κρυπτονομίσματα σου.
Αυτό εγκυμονεί ρίσκα όπως (στην χειρότερη) η πλατφόρμα να αποτελεί μια απάτη και να φύγει με τα Compound σου, είτε (στην “καλύτερη”) να πέσει θύμα hacking και να χάσεις τα COMP σου από κάποιον Hacker.
Όπως καταλαβαίνεις, ο μόνος τρόπος για να είσαι 100% ασφαλής είναι να είσαι ο εσύ ιδιοκτήτης των Private Keys σου αποθηκεύοντας τα σε ένα Hardware Wallet.

Ασφάλεια
Παθητικό Εισόδημα
Ευλεξία

Στα Θετικά της συγκεκριμένης μεθόδου αποθήκευσης καταλογίζεται η απόλυτη ασφάλεια που προσφέρει καθώς είσαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης των Private Keys των COMP σου.

Στα Αρνητικά καταλογίζεται η μη-ευελιξία μεταφοράς των COMP σου αλλά και το ότι δεν μπορείς να κερδίζεις Παθητικό Εισόδημα από αυτά.

Προτεινόμενο Hardware Wallet για Compound:

Βαθμολογία:
4.7/5

Το πιο δημοφιλές Hardware Wallet για Compound

Εάν ψάχνεις μια όλα-σε-ένα λύση τότε δεν μπορείς να κάνεις λάθος με τα Hardware Wallets της Ledger, Nano S & Nano X.
Πέραν από το COMP, υποστηρίζουν περισσότερα από 1.200 κρυπτονομίσματα και τηρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας ώστε να τα διαφυλάξεις από Hacks & Scams.

Αποθήκευση Compound (COMP) σε Exchange

Ευελιξία
Παθητικό Εισόδημα
Ασφάλεια

Εάν η ποσότητα COMP που αγόρασες είναι μικρή και σε ενδιαφέρει να κάνεις Crypto Trading (δηλαδή να κάνεις συχνές αγοραπωλησίες crypto) τότε θα ήταν βολικότερο να το αφήσεις στο Crypto Exchange από όπου το αγόρασες.

Αυτό θα σου επιτρέψει να κάνεις άμεσα Trading με άλλα κρυπτονομίσματα χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρεις τα COMP σου από και προς κάποιο άλλο πορτοφόλι. Επίσης, πολλά exchanges προσφέρουν, πλέον, και επιλογές Staking & Lending ώστε να μπορείς να κερδίζεις παθητικό εισόδημα από τα Κρυπτονομίσματα σου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Crypto.com Earn & Binance Earn προγράμματα.

Στον αντίποδα, τα COMP σου παραμένουν απροστάτευτα από ένα ενδεχόμενο Hacking του Exchange.

OnlineTraders.gr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare