Αγορά ETF στην Ελλάδα: Οι 4 Καλύτερες Πλατφόρμες [2024]

Θέλεις να αγοράσεις ETFs στην Ελλάδα; Αυτό που θα χρειαστείς είναι μια επενδυτική πλατφόρμα που προσφέρει ETFs.

Δεδομένου του ότι ιδιώτες επενδυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε απευθείας σε ένα χρηματιστήριο, έρχονται οι επενδυτικές πλατφόρμες να αναλάβουν τον ρόλο του μεσάζοντα και να προσφέρουν πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα όπως μετοχές, ομόλογα αλλά και ETFs.

Ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι οι πλατφόρμες είναι τόσες πολλές εκεί έξω που κάποιος αρχάριος μπορεί να μπερδευτεί και, στην καλύτερη να τα παρατήσει εντελώς ή στην χειρότερη, να πέσει θύμα κάποιας απάτης.

Μην ανησυχείς, το OnlineTraders είναι εδώ και στο άρθρο που ακολουθεί θα εξετάσουμε τις 4 καλύτερες πλατφόρμες για αγορά ETFs στην Ελλάδα το 2024:

Οι 4 Καλύτερες Πλατφόρμες για ETFs στην Ελλάδα:

1

DEGIRO

Καλύτερη επιλογή για Μακροχρόνιους Επενδυτές 📈
τι ειναι η DEGIRO
Η DEGIRO ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες online χρηματιστηριακές πλατφόρμες στην Ευρώπη με περισσότερους από 2.000.000 χρήστες μέσω του οποίου επενδυτές μπορούν να αγοράσουν ETFs με εξαιρετικά χαμηλές προμήθειες.
Μάλιστα, υπάρχει μία λίστα Δεν υπάρχουν χρεώσεις για αγορές Αμερικάνικων Μετοχών και επιλεγμένων ETFs αλλά ούτε για καταθέσεις, ανάληψης, αδράνειας, μετατροπής συναλλάγματος και θεματοφυλακής.
Εάν είσαι επενδυτής με μακροχρόνιο ορίζοντα τότε η DEGIRO αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για εσένα.

DEGIRO 📈 για μακροχρονιουσ επενδυτεσ

Επιλεγμένα ETFs χωρίς προμήθειες
Επιβλέπεται από την BaFin
Ιδανική για Μακροχρόνιες Επενδύσεις
Χωρίς Deposit, Withdrawal, Inactivity & Conversion Fees
Κάνοντας εγγραφή από το link θα κερδίσεις bonus πίστωσης €100 σε τέλη συναλλαγών. Οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο.

Μέσω της DEGIRO ένας επενδυτής μπορεί να λάβει εύκολη πρόσβαση σε ETFs 30 διαφορετικών αγορών προερχόμενα από 50 χρηματιστήρια του πλανήτη.

Η πλατφόρμα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για μακροχρόνιους επενδυτές οι οποίοι αναζητούν έναν Broker με ιδιαίτερα χαμηλές προμήθειες μέσω του οποίου να προχωρήσουν στις αγορές τους.

Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά της είναι ότι προσφέρει μία λίστα από επιλεγμένα ETFs τα οποία οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πουλάνε εντελώς δωρεάν μία φορά κάθε μήνα.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε ημερολογιακό μήνα ένας χρήστης είναι ελεύθερος να εκτελεί ένα trade από την λίστα “ETF Core Selection” χωρίς προμήθειες.

Από εκεί και πέρα, σε όλα τα υπόλοιπα ETFs η χρέωση που ισχύει είναι 2€ + 1€ (κόστος διαχείρισης) για κάθε εντολή αγοράς που εκτελείται.

Εκτός από χαμηλές προμήθειες αγοράς, η DEGIRO δεν επιβάλλει καμία προμήθεια ανάληψης, κατάθεσης, αδράνειας, μετατροπής συναλλάγματος ή διατήρησης θεματοφυλακής, μονάχα ένα τέλος συνδεσιμότητας της τάξεως του (μέγιστου) €2.5 ανά χρηματιστήριο.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο σε σταθερό υπολογιστή όσο και σε εφαρμογή για κινητά και tablets.

📅  Ίδρυση:2008
🏷️ Πραγματικά ETFs:
🔖 CFDs ETFs:
🇬🇷 Ελληνικά ETFs:
½ Τμηματικα ETFs:
💳 Τρόποι Κατάθεσης:Τραπεζικό Έμβασμα
💳 Ελ. Κατάθεση:1
💰 Προμήθειες Core Selection ETFs:Δωρεάν
💰 Προμήθειες ETFs:2€ + 1€ (κόστος διαχείρισης)
💰 Τέλη Ανάληψης:Δωρεάν
💰 Τέλη Αδράνειας:Δωρεάν
💰 Τέλη Μετατροπής Συναλλάγματος:0.25%
⚙️ Regulated:BaFin, DNB, AFM
📝 Social Trading:
🎮 Demo Λογαριασμός:
🔧 Αυτόματα πλάνα επένδυσης:
📊 Τεχνική Ανάλυση:
🎁 Bonus Εγγραφής:Δεν υπάρχει

↑ Πίσω στην αρχή

Ο μοναδικός τρόπος για να καταθέσεις χρήματα στον λογαριασμό σου είναι το τραπεζικό έμβασμα, ενώ δεν υπάρχουν προμήθειες κατάθεσης και ανάληψης.

Οι επενδύσεις εμπεριέχουν τον κίνδυνο ολικής απώλειας του κεφαλαίου σου

Το 2021 η DEGIRO συγχωνεύτηκε με την flatexDEGIRO Bank AG – μια Γερμανική τράπεζα.

Ως Ευρωπαϊκή τράπεζα, λοιπόν, λειτουργεί κάτω από την εποπτεία της Γερμανικής Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), άρα εμμέσως, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB). Στην Ολλανδία επιβλέπεται από την Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας (DNB) ενώ έχει λάβει έγκριση λειτουργίας από τον FCA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι παραπάνω ρυθμιστικές αρχές εγγυώνται πως σε οποιαδήποτε περίπτωση χρεοκοπίας, οι επενδύσεις των χρηστών είναι εγγυημένες κατά 90% για ποσά έως €20.000 ενώ οι χρηματικές καταθέσεις για ποσά έως και €100.000.

Regulator:Licence:
Bundesanstalt für
Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin)
De Nederlandsche Bank (DNB)Άδεια: R182877
Dutch Authority for the Financial Markets (AFM)Άδεια: 14002441

Η DEGIRO έχει λάβει περισσότερα από 86 διεθνή βραβεία ανάμεσα σε αυτά το “Top Rated Overall Investment Platform” από τους Financial Times.

Θετικά
 • Δεν υπάρχουν non-Trading προμήθειες
 • ETFs με μηδενικές προμήθειες
 • Χαμηλές Προμήθειες σε όλα τα υπόλοιπα (2€ + 1€)
 • Επίβλεψη από τις αρχές
 • Έχει τραπεζική άδεια
Αρνητικά
 • Καταθέσεις μόνο με Τραπεζικά Εμβάσματα
 • Πλατφόρμα μόνο για αγοραπωλησίες

Κλείνοντας, η DEGIRO αποτελεί μια επιλογή που όλοι οι Long Term Investors πρέπει να σκεφτούν λόγω των χαμηλών προμηθειών αλλά και της ασφάλειας που προσφέρει το τραπεζικό της υπόβαθρο.

Οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο

↑ Πίσω στην αρχή


2

Trading212

Καλύτερη επιλογή για Investing και Trading ⚖️
τι ειναι η Trading212
Η Trading212 αποτελεί έναν online broker ο οποίος σου δίνει την δυνατότητα να αγοράσεις και να πουλήσεις ETFs χωρίς προμήθειες. Προέρχεται από την Αγγλία (με γραφεία στη Βουλγαρία), εξυπηρετεί περισσότερους από 1.5 εκ. πελάτες με assets αξίας μεγαλύτερη των €3.5 δις.
Ίσως το πιο εδναφέρον feature της είναι ο ιδιαίτερα βολικός τρόπος που διαχωρίζει την λειτουργία της σε δύο μέρη: Το Trading212 Invest για μακροχρόνιους επενδυτές που αναζητούν πραγματικά Assets μετοχών και το Trading212 CFDs για Traders οι οποίοι αναζητούν βραχυπρόθεσμο κέρδος μέσω αγοραπωλησίας CFDs προϊόντων.

Trading212 – Νέος Λογαριασμός ⚖️ ξεκαθαροσ Διαχωρισμός investing/trading

ETFs με μηδενικές προμήθειες
Δεν υπάρχουν Χρεώσεις Ανάληψης ή Αδράνειας
Bonus Εγγραφής έως €100
Για να Κερδίσεις την Μετοχή θα πρέπει να επιβεβαιώσεις τον λογαριασμό σου, να κάνεις κατάθεση τουλάχιστον €10 και να χρησιμοποιήσεις το κουπόνι “STERG” στο “Use Coupon Code”

Μέσω του Trading212 Invest μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε περισσότερα από 1.800 ETFs από 12 χρηματιστήρια του πλανήτη χωρίς καμία απολύτως προμήθεια συναλλαγής.

Επίσης, δεν υπάρχουν χρεώσεις για ανάληψη χρημάτων, κατάθεση, τέλη αδράνειας ή διατήρησης θεματοφυλακής.

Οι επιπλέον χρεώσεις που θα συναντήσεις είναι μια προμήθεια 0.15% για μετατροπή συναλλάγματος στο Trading212 Invest (0.5% για τα CFDs) και μια προμήθεια 0.7% για αγορές με χρεωστική/πιστωτική κάρτα για ποσά άνω των €2.000.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως δεν είσαι αναγκασμένος να αγοράσεις ολόκληρες μετοχές καθώς υπάρχει η δυνατότητα αγοράς τμηματικών ETFs (για παράδειγμα, 0.5 ETF).

Εκτός από ETFs και δείκτες, θα βρεις εμπορεύματα, πολύτιμα μέταλλα και forex.

📅  Ίδρυση:2004
🏷️ Πραγματικά ETFs:
🔖 CFDs ETFs:
🇬🇷 Ελληνικά ETFs:
½ Τμηματικά ETFs:
💳 Τρόποι Κατάθεσης:Κάρτες, Έμβασμα, eWallets
💳 Ελ. Κατάθεση:€10
💰 Προμήθεια ETFs:Δωρεάν
💰 Τέλη Ανάληψης:Δωρεάν
💰 Τέλη Αδράνειας:Δωρεάν
💰 Τέλη Μετατροπής Συναλλάγματος:0.15% στο Trading212 Invest
⚙️ Regulated:FCA, FSA, CySec
📝 Social Trading:
🎮 Demo Λογαριασμός:
🔧 Αυτόματα πλάνα επένδυσης:
📊 Τεχνική Ανάλυση:
🎁 Bonus Εγγραφής:Δωρεάν Μετοχή έως €100

↑ Πίσω στην αρχή

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο σε σταθερό υπολογιστή όσο και σε εφαρμογή για κινητά και tablets.

Οι επενδύσεις εμπεριέχουν τον κίνδυνο ολικής απώλειας του κεφαλαίου σου

Η Trading212 ξεκίνησε το 2004 στην Σόφια της Βουλγαρίας και το 2013 άνοιξε το πρώτο της γραφείο στο Λονδίνο το οποίο μετατράπηκε σύντομα και στο κεντρικό της.

Λειτουργεί κάτω από την εποπτεία του FCA για τους Άγγλους πελάτες της, του Κυπριακού CySec για τους Ευρωπαϊους πελάτες της και του Βουλγάρικου FSA για όλους τους υπόλοιπους.
Αυτό σημαίνει πως σε οποιαδήποτε περίπτωση χρεοκοπίας, οι επενδύσεις των Ευρωπαίων πελατών (άρα και των Ελλήνων) είναι εγγυημένες κατά 90% για ποσά έως €20.000 από τον CySec.

Regulator:Licence:
Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)Άδεια: 398/21
Financial Conduct Authority (FCA)Άδεια: 609146
Financial Supervision Commission (FSA)Άδεια: RG-03-0237

Θετικά
 • ETFs χωρίς Προμήθειες
 • Εξαιρετικός Διαχωρισμός Investing & Trading
 • Εύχρηστη Πλατφόρμα
 • Bonus Εγγραφής με Δωρεάν Μετοχή Αξίας έως €100
Αρνητικά

Εάν αποφασίσεις ότι η Trading212 είναι για εσένα, μην ξεχάσεις να επωφεληθείς από το Bonus εγγραφής που προσφέρει στους νέους χρήστες της.

Συγκεκριμένα, εάν χρησιμοποιήσεις το κουπόνι “STERG” μετά την εγγραφή σου θα κερδίσεις μια μετοχή αξίας €100 η οποία θα πιστωθεί εντελώς δωρεάν στον λογαριασμό σου. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να επιβεβαιώσεις τον λογαριασμό σου και να κάνεις κατάθεση τουλάχιστον ένα ποσό αξίας €10.

↑ Πίσω στην αρχή


3

Freedom24

Το Καλύτερο Bonus Εγγραφής 🎁
τι ειναι η freedom24
Η Freedom24 αποτελεί μια online χρηματιστηριακή πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορείς να αγοράσεις περισσότερα από 1.000.000 χρηματοοικονομικά προϊόντα ανάμεσα σε αυτά μετοχές, ομόλογα και ETFs από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του πλανήτη χωρίς προμήθειες, μηνιαίες συνδρομές ή κρυφές χρεώσεις.
Με κάθε νέα εγγραφή προσφέρει μια δωρεάν μετοχή αξίας έως και €1000!

Freedom24 🎁 το Καλυτερο bonus εγγραφής

Συναλλαγές χωρίς Προμήθεια
Δέχεται ελληνικές ταυτότητες
Πρόσβαση σε IPOs
Η μητρική εταιρεία είναι στον Nasdaq
Για να κερδίσεις την δωρεάν μετοχή έως και €1.000 θα πρέπει να δημιουργήσεις έναν καινούριο λογαριασμό από το αντίστοιχο link.

Η Freedom24 σου δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 20 χρηματιστήρια του πλανήτη μέσω των οποίων μπορείς να βρεις όλα τα αγαπημένα σου ETFs επενδύοντας σε μεμονωμένους κλάδους (ενέργεια, κατασκευές, υγεία) ή και ολόκληρη την αγορά (S&P500, EUROSTOX50).

Εκτός από τα δημοφιλή χρηματιστήρια της Αμερικής και της Ευρώπης, μέσω της πλατφόρμας μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση ακόμα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ & ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Κάθε νέος πελάτες μπορεί να επιλέξει το πλάνο χρεώσεων “Promo” το οποίο προσφέρει μηδενικές προμήθειες για όλες τις αγορές και πωλήσεις ETFs για 30 ημέρες.
Μετά την λήξη του, θα περάσεις αυτόματα στο Smart in EUR πλάνο στο οποίο ισχύει χρέωση €0,02 ανά τεμάχιο ETF + €2 για κάθε εντολή.
Διάβασε περισσότερα για τις προμήθειες της Freedom24 στον αναλυτικό οδηγό μας →

Επίσης, μέσω της πλατφόρμας μπορείς να έχεις πρόσβαση σε IPOs (Initial Public Offerings) εταιρειών οι οποίες μπαίνουν για πρώτη φορά στο Χρηματιστήριο.

Μπορείς να καταθέσεις χρήματα είτε μέσω χρηματικού εμβάσματος από την τράπεζα σου (χωρίς χρέωση), είτε μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής σου κάρτας με επιπλέον επιβάρυνση 2.5% επί του ποσού.

Οι αναλήψεις επιβαρύνονται με ένα ποσό της τάξεως των $7 τη φορά.

📅  Ίδρυση:2008
🏷️ Πραγματικά ETFs:
🔖 CFDs ETFs:
🇬🇷 Ελληνικά ETFs:
½ Τμηματικά ETFs:
⏲️ Πλήθος ETFs:1.500+
💳 Τρόποι Κατάθεσης:Κάρτες, Έμβασμα
💳 Ελ. Κατάθεση:€10
💰 Προμήθειες ETFs:Δωρεάν
(με το Promo plan)
💰 Τέλη Ανάληψης:$7 /ανάληψη
💰 Τέλη Αδράνειας:Δωρεάν
💰 Τέλη Μετατροπής Συναλλάγματος:Υπάρχουν
⚙️ Regulated:CySec
📝 Social Trading:
🎮 Demo Λογαριασμός:
🔧 Αυτόματα πλάνα επένδυσης:
📊 Τεχνική Ανάλυση:
🎁 Bonus Εγγραφής:Δωρεάν Μετοχή έως €1.000

↑ Πίσω στην αρχή

Η Freedom24 (ή αλλιώς Freedom Finance Europe Ltd) λειτουργεί κάτω από την μητρική εταιρεία Freedom Holdings Corp. η οποία διαπραγματεύεται δημόσια στον Nasdaq της Αμερικής με σύμβολο FRHC.

Η πλατφόρμα εποπτεύεται από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Κύπρου CySec το οποίο σημαίνει πως σε οποιαδήποτε περίπτωση χρεοκοπίας, οι επενδύσεις των Ευρωπαίων πελατών (άρα και των Ελλήνων) είναι εγγυημένες κατά 90% για ποσά έως €20.000.

Θετικά
 • ETFs χωρίς Προμήθειες
 • Η μητρική εταιρεία είναι στον Nasdaq
 • Δέχεται ελληνικές ταυτότητες
 • Πρόσβαση σε IPOs
 • Πλατφόρμα στα ελληνικά
Αρνητικά
 • Δεν υπάρχουν τμηματικές μετοχές
 • Η πλατφόρμα μπορεί να μπερδέψει αρχάριους χρήστες
 • Προμήθεια Ανάληψης $7
Regulator:Licence:
Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)Άδεια: 275/15

Εάν επιλέξεις την Freedom24 για την αγορά μετοχών, μην ξεχάσεις να επωφεληθείς από το εξαιρετικό Bonus εγγραφής που προσφέρει στους νέους χρήστες της.

Εάν πραγματοποιήσεις την εγγραφή σου από τον σύνδεσμο μας θα κερδίσεις μια δωρεάν μετοχή αξίας έως και €1.000 άμεσα στον λογαριασμό σου. Η μετοχή είναι άμεσα ρευστοποιήσιμη άρα μπορείς να την πουλήσεις και να εξαργυρώσεις το κέρδος.

↑ Πίσω στην αρχή


4

Trade Republic

Καλύτερη επιλογή για Αρχάριους στα ETF ⭐
τι ειναι η trade republic
Η Trade Republic έρχεται από την Γερμανία και σου δίνει τη δυνατότητα να επενδύσεις σε ETFs δημιουργώντας το δικό σου αυτόματο Saving/Investing plan.
Ιδρύθηκε το 2015 και ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα αλλά και από την ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας (BaFin). Τα δυνατά της σημεία είναι η ευκολία χρήσης, η αυτοματοποίηση που παρέχει αλλά και οι μηδενικές προμήθειες στα Saving Plans.
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι ότι προσφέρει 2% επιτόκιο στα ποσά που διατηρείς μέσα στην πλατφόρμα.

Trade Republic ⭐ ιδανικη Για αρχαριουσ

Αυτόματη Επένδυση σε ETFs
Μηδενικές Χρεώσεις για τα Saving Plans
Ρυθμίζεται στην Γερμανία (από BaFin)
Ιδανική για Αρχάριους
2% επιτόκιο σε ΟΛΕΣ τις καταθέσεις
Κάνοντας την εγγραφή σου από το link θα κερδίσεις 2% ετήσιο επιτόκιο στα χρήματα που διατηρείς στον λογαριασμό σου στην TradeRepublic. Το επιτόκιο αποπληρώνεται αυτόματα κάθε μήνα.

Εάν αποταμιεύεις ένα ποσοστό των εσόδων σου και θέλεις αυτή την αποταμίευση να την επενδύεις σταθερά και συστηματικά στις αγορές έχοντας μακροχρόνιο ορίζοντα χωρίς να σε ενδιαφέρει καθόλου το trading, τότε η Trade Republic αξίζει την προσοχή σου.

Μέσω των Trading & Investing Plans, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα πλάνο το οποίο θα επενδύει αυτόματα το ποσό που θέλεις, την ημερομηνία που θέλεις σε επιλεγμένα broad index ETFs ή μετοχές. 

Το καλύτερο απ’ όλα; Χωρίς καμία προμήθεια εκτέλεσης εντολών! 

Από την άλλη, αν επιλέξεις να αγοράσεις οποιοδήποτε μεμονωμένο ETF ή μετοχή η προμήθεια εκτέλεσης της εντολής ορίζεται στο 1€ /εντολή.

Η ποικιλία της πλατφόρμας είναι εξαιρετικά μεγάλη καθώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 8.300 διαθέσιμα ETFs και μετοχές για να επενδύσεις τα χρήματα σου.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε ως εφαρμογή για κινητά και tablets αλλά πλέον είναι διαθέσιμη και σε υπολογιστή.

Κέρδισε 2% ετήσιο επιτόκιο, αυτόματα

Μέσω της Trade Republic να κερδίζεις ετήσιο επιτόκιο 2% σε όλες τις καταθέσεις που διατηρείς στην πλατφόρμα έως €50.000.

Το επιτόκιο αποπληρώνεται αυτόματα, κάθε μήνα και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να διατηρείς μετρητά στον λογαριασμό σου στην Trade Republic.

Πώς καταφέρνει να το δώσει;

Με τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών να αυξάνονται συνεχώς (2.5% στην Ε.Ε. αυτή τη στιγμή), οι τράπεζες κερδίζουν επιτόκιο πάνω στις καταθέσεις τους. Η Trade Republic αποφάσισε να μετακυλίσει ένα ποσοστό από αυτό το επιτόκιο στους χρήστες της.

📅  Ίδρυση:2015
🏷️ Πραγματικά ETFs:
🔖 CFDs ETFs:
🇬🇷 Ελληνικά ETFs:
½ Τμηματικά ETFs:
💰 Επιτόκιο καταθέσεων:+2% ετησίως
💳 Τρόποι Κατάθεσης:Κάρτες, Έμβασμα, Apple pay
💳 Ελ. Κατάθεση:0 €
💰 Προμήθειες ETF Saving Plans:Δωρεάν
💰 Προμήθεια μεμονωμένης αγοράς ETF:1€ /εντολή
💰 Τέλη Ανάληψης:Δωρεάν
💰 Τέλη Αδράνειας:Δωρεάν
💰 Τέλη Κατάθεσης1η Δωρεάν
0.7% για επόμενες
⚙️ Regulated:BaFin & Bundesbank
📝 Social Trading:
🔧 Αυτόματα πλάνα επένδυσης:
🎮 Demo Λογαριασμός:
📊 Τεχνική Ανάλυση:
🎁 Bonus Εγγραφής:Δεν υπάρχει

↑ Πίσω στην αρχή

Μπορείς να καταθέσεις χρήματα στον λογαριασμό σου μέσω πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, τραπεζικής μεταφοράς SEPA αλλά και Apple Pay.

Η πρώτη κατάθεση με κάρτες και apple pay είναι εντελώς δωρεάν ενώ οι επόμενες επιβαρρύνονται με 0.7% προμήθεια. Μπορείς πάντοτε να χρησιμοποιήσεις την επιλογή του εμβάσματος ώστε να μην χρεωθείς τίποτα περισσότερο.

Η Trade Republic έχει τη βάση της στην Γερμανία το οποίο σημαίνει ότι επιβλέπεται από την ομοσπονδιακή της τράπεζα (Bundesbank) και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς της (BaFin).

Οι παραπάνω ρυθμιστικές αρχές εγγυώνται πως σε οποιαδήποτε περίπτωση χρεοκοπίας οι χρηματικές καταθέσεις των χρηστών της είναι εξασφαλισμένες για ποσά έως και €100.000.

Regulator:
Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin)
Deutsche Bundesbank

Επίσης, δεδομένου του ότι ξεκίνησε ως start up έχει σηκώσει σημαντικά κεφάλαια από δημοφιλή venture capital funds όπως το Sequoia Capital, το Accel, το Creandum και το Founders Fund.

Θετικά
 • Δημιουργία ETF Saving Plans με μηδενικές προμήθειες
 • Περισσότερα από 8.300 ETFs και Μετοχές
 • Επιβλέπεται από Γερμανικές Ρυθμιστικές αρχές
 • Δεν υπάρχει κατώτατο ποσό κατάθεσης
 • Ιδανική για αρχάριους που θέλουν να δημιουργήσουν παθητικά μακροχρόνια χαρτοφυλάκια
 • 2% ετήσιο επιτόκιο σε όλες τις καταθέσεις σου έως €50.000
Αρνητικά
 • Χρέωση 1 € για κάθε μεμονωμένη εντολή αγοράς
 • Δεν υπάρχει δοκιμαστικός λογαριασμός
 • Μόνο η πρώτη κατάθεση με κάρτα είναι δωρεάν
 • Όχι εύκολη επικοινωνία με το Customer Service

Εάν αναζητάς απλότητα, ασφάλεια και αυτοματοποίηση από τον broker σου, τότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά στην Trade Republic:

↑ Πίσω στην αρχή


Πλατφόρμες αγοράς ETFs: Σύγκριση

Saxo Bank

DEGIRO

Trading212

Trade Republic

Freedom24

📈
Καλύτερη για Μακροχρόνιους Επενδυτές

⭐
Καλύτερη για Αρχαρίους

⚖️

Διαχωρισμός Investing & Trading

💰

Καλύτερο επιτόκιο σε καταθέσεις

🎁
Καλύτερο Bonus Εγγραφής

Ιδρύθηκε:

1992

2008

2004

2015

2008

Πραγματικά ETFs:

✅

✅

✅

✅

✅

Τμηματικά ETFs:

❌

❌

✅

✅

❌

CFDs:

✅

❌

✅

❌

❌

Προμήθειες:

Χαμηλές

Χαμηλές

Δωρεάν 

(στο Spread)

Δωρεάν
(Saving Plans)

Δωρεάν 

(στο Spread)

Καταθέσεις:

Εμβάσματα

Εμβάσματα

Κάρτες, Εμβάσματα, eWallets

Κάρτες, Εμβάσματα, eWallets

Κάρτες, Εμβάσματα

Αναλήψεις:

Δωρεάν

Δωρεάν

Δωρεάν

Δωρεάν

$7

Demo Account:

✅

❌

✅

❌

✅

Κατάλληλη για:

Επενδυτές & Traders

Επενδυτές

Επενδυτές & Traders

Επενδυτές

Επενδυτές

Bonus ➤

€200 πίστωση σε προμήθειες

€100 πίστωση σε προμήθειες

Κέρδισε μια Δωρεάν Μετοχή έως €100

4% επιτόκιο ετησίως

Κέρδισε μια Δωρεάν Μετοχή έως $1000

↑ Πίσω στην αρχή


Τι είναι μια πλατφόρμα αγοράς ETF;

Σε γενικές γραμμές, οι πλατφόρμες που σου δίνουν την επιλογή αγοράς ETF αποτελούν απλώς online χρηματιστηριακές πλατφόρμες.

Μία χρηματιστηριακή πλατφόρμα είναι μία εταιρεία η οποία συνδέει επενδυτές με χρηματιστήρια και τους παρέχει πρόσβαση σε αγορές χρηματοπιστωτικών προϊόντων με αντάλλαγμα μια προμήθεια.

Θα μπορούσες να πεις πως οι πλατφόρμες αυτές αποτελούν απλά μεσάζοντες – brokers.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα και τα ETFs που διατηρείς εκεί συνεχίζουν να ανήκουν σε σένα και όχι στην πλατφόρμα. Οι εταιρείες αυτές είναι υποχρεωμένες να διατηρούν ξεχωριστά τα assets των πελατών τους από τα δικά τους (asset segregation) και ελέγχονται για αυτό από τις εκάστοτε επιτροπές κεφαλαιαγοράς της χώρας.


Τι είναι ένα ETF;

Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει ένα ETF με ένα “καλάθι” το οποίο περιέχει διάφορα επενδυτικά προϊόντα όπως μετοχές και ομόλογα – τα οποία μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό – και μπορούν να πωληθούν ως μία μονάδα σε κάποιο χρηματιστήριο.

Τα ETFs έχουν δημιουργηθεί για να μιμούνται παθητικά την απόδοση δεικτών του χρηματιστηρίου και αποτελούν εξαιρετικά οχήματα για επενδυτές που ακολουθούν στρατηγικές με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Σε αντίθεση με τα αμοιβαία κεφάλαια τα ETFs δεν ενδιαφέρονται να υπερ-αποδόσουν της αγοράς και συμπεριφέρονται όπως οι μετοχές με την έννοια ότι μπορούν να πωληθούν και να αγοραστούν εύκολα και γρήγορα σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το FTSE All-World UCITS ETF από την Vanguard (ISIN: IE00BK5BQT80) το οποίο ακολουθεί τον δείκτη FTSE All World ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερες από 3.900 εταιρείες από 50 ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα ETFs, ρίξε μια ματιά στον αναλυτικό οδηγό του MoneyMinority.

↑ Πίσω στην αρχή


Μπορώ να αγοράσω ETFs μέσω τράπεζας;

Φυσικά! Τα περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα (τράπεζα Πειραιώς, Εθνική, Eurobank κτλ) προσφέρουν πρόσβαση σε επενδυτικά προϊόντα όπως τα ETFs στους πελάτες τους.

Δεδομένου ότι αυτή δεν είναι η κύρια δραστηριότητα τους, οι προμήθειες που επιβάλλουν είναι εξαιρετικά υψηλές ενώ το περιβάλλον μέσω του οποίου μπορείς να παρακολουθείς το χαρτοφυλάκιο σου και να κάνεις αγοραπωλησίες σου είναι συχνά εκτός εποχής.

Στο onlinetraders.gr επικεντρωνόμαστε μονάχα σε online brokers οι οποίοι εξειδικεύονται σε αυτή τη δουλειά. Εξού και οι κατά πολύ ανταγωνιστικότερες χρεώσεις που προσφέρουν.


Πως επιλέγω την κατάλληλη πλατφόρμα για αγορά ETFs;

Θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τα κριτήρια επιλογής της ιδανικής πλατφόρμας αγοράς ETF για εσένα σε 5:

#1 Ασφάλεια

Ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής μιας επενδυτικής πλατφόρμας να είναι η ασφάλεια που παρέχει στους χρήστες της.

Προσπάθησε να επιλέγεις πλατφόρμες οι οποίες είναι regulated από κάποια Ρυθμιστική Αρχή (πχ FCA, CySec κτλ) η οποία εγγυάται για τη σωστή λειτουργία της και της εντάσει στον Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προστασίας Επενδυτή για κεφάλαια έως 20.000€

Πέραν αυτού, επιπλέον δικλείδες ασφαλείας αποτελούν:

 • η αποθήκευση των κεφαλαίων των πελατών σε ξεχωριστούς λογαριασμούς από τους εταιρικούς
 • η χρήση 2 Factor Authentication
 • πιθανές ιδιωτικές ασφάλειες και εγγυήσεις

Τέλος, τα πολλά χρόνια λειτουργίας μιας πλατφόρμας αποτελούν ένα θετικό σημάδι το οποίο μαρτυρά ότι έχει καταφέρει να αντέξει σε διάφορες οικονομικές κρίσεις ενώ η κατοχή ενός τραπεζικού διπλώματος (όπως η DEGIRO) ή η δημόσια διαπραγμάτευση της σε κάποιο χρηματιστήριο σημαίνει ότι λειτουργεί κάτω από επιπλέον επόπτευση ρυθμιστικών αρχών.

#2 Χρεώσεις & Προμήθειες

Μετά την ασφάλεια, το επόμενο πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να κοιτάξεις είναι οι χρεώσεις που σου επιβάλει ο Broker.

Οι χρεώσεις μπορούν να χωριστούν σε 2 κατηγορίες, τις trading και τις non-trading.

Οι Trading χρεώσεις αφορούν τις προμήθειες που πληρώνεις στον broker για τις συναλλαγές που πραγματοποιείς και οι πιο δημοφιλείς είναι:

 • Προμήθειες εκτέλεσης Αγοράς και Πώλησης
 • Spreads

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως οι περισσότερες πλατφόρμες οι οποίες διαφημίζουν μηδενικές προμήθειες (πχ eToro, Freedom24 κτλ) πάνω στην αγορά μετοχών, εν τέλη, μετακυλίουν αυτό το κόστος μέσα στο Spread Αγοράς/Πώλησης (Bid/Ask Spread).
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο δωρεάν όσο θέλουν να λένε ότι είναι.

Οι non-trading χρεώσεις αφορούν γενικές χρεώσεις όπως:

 • Τέλη Κατάθεσης Χρημάτων
 • Τέλη Ανάληψης Χρημάτων
 • Προμήθεια Μετατροπής Συναλλάγματος
 • Τέλη Αδράνειας Λογαριασμού
 • Προμήθειες Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις προμήθειες των Brokers αλλά και με ποιους τρόπους καταφέρνουν να έχουν κέρδος, ρίξε μια ματιά στο αντίστοιχο μας άρθρο.

#3 Διαθέσιμα ETFs

Για πολλούς χρήστες, η ύπαρξη αρκετών επιλογών όσον αφορά το πλήθος διαθέσιμων μετοχών είναι σημαντικό κριτήριο επιλογής πλατφόρμας.

Αναζήτησε πλατφόρμες οι οποίες έχουν σύνδεση με διάφορα Χρηματιστήρια του πλανήτη όπως αυτό την Νέας Υόρκης (NYSE), του Λονδίνου, του Άμστερνταμ ή ακόμα και της Αθήνας.

#4 Τρόποι Χρηματοδότησης

Είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις κατάθεση ή ανάληψη κεφαλαίων από την πλατφόρμα της επιλογής σου εύκολα, γρήγορα και με διάφορους τρόπους.

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι κατάθεσης και ανάληψης χρημάτων είναι μέσω:

 • Τραπεζικής Μεταφοράς Χρημάτων
 • Χρεωστικής/Πιστωτικής Κάρτας
 • Ηλεκτρονικών Πορτοφολιών (Paypal κτλ)

#5 Εμπειρία Χρήσης

Ενώ ο κόσμος των επενδύσεων είναι αρκετά πολύπλοκος από μόνος του, δεν χρειάζεται να είναι και η πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιείς για να μπεις σε αυτόν.

Αναζήτησε πλατφόρμες οι οποίες προσφέρουν μια εύκολη και απλή εμπειρία πλοήγησης χωρίς πολύπλοκα Interfaces. Σημαντικό είναι να μπορέις να συνδεθείς στην πλατφόρμα τόσο από ηλεκτρονικό υπολογιστή όσο και από κινητό τηλέφωνο.

↑ Πίσω στην αρχή


Ποια είναι η καλύτερη Πλατφόρμα για ETFs;

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει μία και καλύτερη επιλογή καθώς η κάθε πλατφόρμα παρουσιάζει τα θετικά και τα αρνητικά της. Ακολουθεί η λίστα με τις καλύτερες πλατφόρμες για ETFs καθώς και τον λόγο για τον οποίο αξίζει να επιλέξεις την κάθε μία:

Trade Republic ► Είσαι αρχάριους στα ETFs ⭐
DEGIRO ► Είσαι μακροχρόνιος επενδυτής 📈
Trading212 ► Θέλεις να έχεις πρόσβαση τόσο σε Trading όσο και Investing ⚖️
Freedom24 ► Θέλεις το Καλύτερο Bonus Νέας Εγγραφής 🎁

↑ Πίσω στην αρχή


Μπορώ να αγοράσω ETFs από την Ελλάδα;

Ναι! Όλες οι πλατφόρμες που αναφέρθηκαν στο άρθρο είναι προσβάσιμες από την Ελλάδα και δίνουν τη δυνατότητα σε Έλληνες πολίτες να επενδύσουν στα ETFs ή τις μετοχές της επιλογής τους.


Με πόσα χρήματα μπορώ να επενδύσω;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο ή καθορισμένο ποσό.

Κάποιες πλατφόρμες σου δίνουν την δυνατότητα να επενδύσεις ποσά τα οποία ξεκινάνε από €10 ενώ δεν υπάρχει ανώτατο όριο.

↑ Πίσω στην αρχή


Disclaimers:

Το OnlineTraders δεν προσφέρει επενδυτικές συμβουλές, ούτε συμβουλές trading και ούτε ως τέτοια θα πρέπει να λαμβάνονται τα παραπάνω. Ο σκοπός της σελίδας είναι η ενδελεχής ανάλυση και σύγκριση Online Financial υπηρεσίων και η παρουσία τους σε εσένα προσπαθώντας να σε βοηθήσουμε λίγο περισσότερο στο να κάνεις την καλύτερη επιλογή. Μην ξεχνάς:

 • Επένδυση = Ρίσκο
 • Επένδυσε μόνο χρήματα τα οποία είσαι έτοιμος να χάσεις

Διάβασε περισσότερα για το Risk Disclaimer του OnlineTraders. Κάποια από τα παραπάνω link προς την πλατφόρμα του Binance αποτελούν Affiliate links. Αυτο σημαίνει πως, χωρίς κάποιο κόστος για εσάς, λαμβάνουμε προμήθεια η οποία βοηθάει στην συντήρηση και ανάπτυξη του OnlineTraders Ο παραπάνω παράγοντας, σε καμία περίπτωση, δεν επηρεάζει τη γνώμη μας σε όσα αναφέρονται. Διάβασε περισσότερα για το Affiliate Disclaimer του OnlineTraders.

OnlineTraders.gr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare