Όλες οι Πλατφόρμες Κρυπτονομισμάτων

Η Απόλυτη Λίστα για το 2022
Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων

Ακολουθεί μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες Πλατφόρμες Κρυπτονομισμάτων. Θα δεις ζωντανά τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών τους, την χώρα όπου εδρεύουν καθώς και την χρονολογία ίδρυσης τους:

Επίσης, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην σύγκριση του OnlineTraders ανάμεσα στις 7 καλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων και να επιλέξεις την ιδανική για εσένα.

[celp website-link=”yes” show-country=”yes” show-year=”yes”]

Τι είναι μια Πλατφόρμα Κρυπτονομισμάτων;

Πλατφόρμα Κρυπτονομισμάτων (Crypto Platform) ονομάζεται ένα online ανταλλακτήριο το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις και να πουλήσεις Κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC), το Ether (ETH) και το Shiba Inu (SHIB).

Με λίγα λόγια, αποτελεί ένα Marketplace το οποίο έχει ρόλο να συνδέσει χρήστες οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν κάποιο κρυπτονόμισμα με άλλους χρήστες οι οποίοι θέλουν να το πουλήσουν.

Οι περισσότερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων έχουν μετατραπεί σε ολόκληρα οικοσυστήματα και προσφέρουν επιπλέον features στους χρήστες τους όπως:

 • Margin Trading 
 • Crypto Lending & Borrowing
 • Crypto Χρεωστικές Κάρτες
 • Automated Trading Bots
Pionex-Dashboard

Κατηγορίες Crypto Platforms

Σε γενικές γραμμές, οι Πλατφόρμες Κρυπτονομισμάτων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 1. στα Κεντροποιημένα Ανταλλακτήρια (CEx)
 2. στα Αποκεντρωμένα Ανταλλακτήρια (DEx)
Ένα Κεντροποιημένο Ανταλλακτήριο διοικείται από μια συγκεκριμένη εταιρεία ή οργανισμό η οποία έχει σκοπό το κέρδος. Αποτελούν την λύση που επιλέγουν οι περισσότεροι αρχάριοι στο χώρο καθώς δίνουν την επιλογή να ανταλλαγής Fiat νομισμάτων (Ευρώ, Δολάριο κτλ) με κρυπτονομίσματα. 
Επίσης, φιλοξενούν την μεγαλύτερη ρευστότητα καθώς σε αυτά λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο κομμάτι του Crypto Trading.
 
Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις ένα CEx απαιτείται να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό και να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία σου μέσα από διαδικασίες KYC. 
 
Από την άλλη, ένα Αποκεντρωμένο Ανταλλακτήριο δεν διοικείται από μία συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά τρέχει “αυτόνομα” και “αποκεντρωμένα” σε κάποιο Blockchain. Αντί να εμπιστευόμαστε τα συστήματα μιας εταιρείας, εμπιστευόμαστε τον κώδικα του συγκεκριμένου Exchange η ομαλή λειτουργία του οποίου διασφαλίζεται από όλους τους υπολογιστές που συμμετέχουν στο δίκτυο. 
 
Ένα DEx δεν θα σου ζητήσει κανένα προσωπικό στοιχείο καθώς δεν απαιτείται καν κάποιος λογαριασμός για να τα χρησιμοποιήσεις. Συνδέεις το Crypto Wallet σου και είσαι έτοιμος να πραγματοποιήσεις οποιοδήποτε Trade. 

Προμήθειες Ανταλλακτηρίων

Οι προμήθειες που θα καλεστείς να πληρώσεις σε μια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων αφορούν δύο κατηγορίες:

 • τα Withdrawal Fees
 • τα Trading Fees

Τα Withdrawal Fees αφορούν προμήθειες που παρακρατά η πλατφόρμα κάθε φορά που θέλεις να κάνεις μεταφορά κρυπτονομισμάτων εκτός αυτής. Τα Withdrawal Fees εκφράζονται σε σταθερό ποσό και το ύψος τους εξαρτάται από το κρυπτονομίσμα (Blockchain Fees) αλλά και από την πλατφόρμα.

Τα Trading Fees αφορούν προμήθειες που παρακρατά το ανταλλακτήριο κάθε φορά που πραγματοποιείς μια συναλλαγή σε αυτό. Εκφράζονται σε ποσοστό επί του ποσού συναλλαγής και κυμαίνονται από 0.1% έως και 1%.

Κριτήρια Επιλογής Πλατφόρμας Κρυπτονομισμάτων

Τα βασικά κριτήρια με τα οποία επιλέγεις το κατάλληλο Crypto Exchange για εσένα είναι:

 • η Ασφάλεια
 • η Ρευστότητα
 • το πλήθος διαθέσιμων Κρυπτονομισμάτων
 • οι Χρεώσεις
 • το Customer Service
 • οι Επιπλέον Υπηρεσίες (όπως οι Crypto Cards, δάνεια, αποταμιευτικοί λογαριασμοί κτλ)

Crypto Exchange Reviews

Ακολουθούν μερικά Reviews για τα πιο δημοφιλή Crypto Exchanges από το OnlineTraders.gr:

OnlineTraders.gr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare